geboren op 8 september 2005
Jemba
 
 Afbeelding invoegen
1.5 jaar                                                         12 jaar
 

Dit is onze Jemba. Al langere tijd waren wij op zoek naar een mooi gekleurde golden met werkpassie. Na een periode van problemen met onze ander goldens wilde we met frisse moed en energie om onze jachttrainingen weer op te pakken. Lekker werken en lekker genieten van ons hondje, dat was onze wens.

In de zomer van 2005 hoorde wij van het aankomende nestje van Jose Nijssen en Astrid Boersma, zij hebben een mooie golden uit amerikaans/canadese lijnen. Deze mooie dame zou in september een nestje krijgen. Na een gesprekje met Jose en Astrid kwamen we op de puppylijst…..nu afwachten wat er voor mooi aankwam. En daar kwam het telefoontje waar we naaruit hadden gekeken het nestje was geboren, geweldig we hebben met zijn alle naar de foto’s gekeken die we via internet hadden gekregen.Tot het moment dat we op visite mochten komen, geweldig, wat een mooi spul. De kinderen mochten mee. Onze oudste zoon heeft PDD-Nos en had destijds moeite om rustig aan te doen, Jose noemde ons de "Orkaantje” ik zal het nooit vergeten. We maakte zelf foto’s, de puppy werden getest en Jose keek welk pupje het beste bij een ieder gezin paste. Wij kregen puppy grijs, we moesten een naam verzinnen met Walk in…. dat was de nestnaam. De mooiste combinatie hebben hierop gevolgd. Eindelijk kwam de dag dat wij onze Jemba mochten gaan ophalen….wat hebben we hier naartoe geleefd. En Jose en Astrid kregen van ons een mooie herinnering….een grote foto met de opa van Jemba en een van de pupjes uit dit nest!

Puppytijd gaat dan snel voorbij, het leerproces gaat dan ook erg hard. Onze Jemba werkte goed en trainde al snel lekker mee op haar manier. We hebben leuke wedstrijden gelopen, een teamwedstrijd samen met Wim van Loenen en Johan Vissers gedaan waarbij we winnaars werden. Praktijkjacht daar ligt Jemba’s passie dat merken we steeds weer. Ze is een geweldig warm en lief meisje. Waar zij de rust in de praktijkjacht, lukt dat op de wedstrijden wat minder goed. Ze heeft haar B diploma behaald en beheerst de onderdelen van het A diploma heel goed alleen de spanning op de wedstrijden doet haar even vergeten wat zij geleerd heeft en beheerst. Mijn dochter Lieke is met haar nog gestart om een paar leuke wedstrijden lopen, ook hier het resultaat van een mooie B. Vijf jaar geleden hebben we besloten om met haar alleen de praktijk nog te doen waar ze tot afgelopen jaar met plezier aan heeft meegewerkt. Nu is ze met haar welverdiende pensioen, al vergeet ze dat af en toe nog wel eens en gedraagt zich lekker als pup. Geen suffe hond dus maar een heerlijk beestje waar geen ander van bestaat.
We zijn Jose en Astrid nog steeds dankbaar voor onze Jemba. Bij hen heeft ze een goede start gekregen waar wij nog dagelijks van mogen profiteren.