geboren 10 janauri 2009
Finta
 

Finta is ons wenshondje, onze Jemba was gelijk met Indy gedekt maar helaas bleek Jemba leeg te zijn bij de Echo. We baalde als een stekker….wat nu. Opnieuw proberen of een hondje elders kopen..... We hadden al regelmatig contact gehad met Willem en Trudy maar ja er zijn heel veel meer mensen die deze lijn mooi vinden en graag een pup uit deze lijnen willen hebben. De Loenense Hoeve heeft dezelde lijnen als waar wij al jaren verliefd op waren. Denk bijvoorbeeld aan Jolly Gambler van het Wiekse Veld. Onze Buster en Diesel hadden deze lijnen er ook achter zitten. We hebben gevraagd aan Wim en Trudy of we ben hen op de lijst mochten, het was spannend er stonden namelijk al een aantal namen op de lijst. Gelukkig kwam er voor ons het verlossende telefoontje we hadden een pup. Jippie yes er kwam weer een klein meissie in ons midden. Na wat keren kraamvisite mochten we haar halen, hup met zijn alle op naar Kortenhoef.

Na wat dikke tranen van weerszijde en een mooie foto van moeder Indy en ons gezin zijn we naar huis gereden. Finta was zeer welkom in ons gezin. Na een rottige periode was het fijn om nieuw leven in ons midden te hebben. We genieten dagelijks van haar, ze werkt graag voor je. Door een pittige tijd die ik voor mijn kiezen heb gehad is het met de wedstrijden op een heel laag pitje gegaan. We trainen wel maar wedstrijden is voor mij te belastend, ze is het afgelopen jaar meegeweest op de praktijkjacht. Super om te zien hoe goed ze werkt, hoe geconcentreerd ze dan is. Omdat wij heel graag met een eigen lijn aan de gang willen hebben we besloten om met Finta een nestje te fokken. Haar broers en zussen hebben al goed bewezen uit welke goede lijnen het ABBA nest van de Loenense Hoeve komen. We zijn dan ook erg trots op de meiden en de binken van de Loenense Hoeve. En dan moeders, Indy heeft intussen al wat mooie A diploma’s gelopen.

Onze Finta heeft 2 nestjes gekregen, het Beatles nest en het Guns 'n Roses nest. Uit het eerste nestje hebben we een teefje aangehouden Pippa (River Forlands All you need is Love). In 2014, heeft zus Puck met haar voorjager Wim van Loenen een AA diploma behaald op de Nimrod. Ook andere nestzussen en broers hebben het erg goed in de praktijk en de wedstrijden gedaan. Zo af en toe traint ze nog wel eens met de kinderen wat ze erg leuk vind, verder is ook deze dame met pensioen en geniet hier met volle teugen van.

Wim, Trudy en Miranda super dank je wel voor deze mooie meid!