23 juni 1995 - 18 november 2008
 
Tessa was ons eerste hondje, een hondje zonder stamboom, maar voor ons een geweldig meisje. Door haar zijn we besmet geraakt met het Golden virus. Ze werkte graag voor ons, zo snel en zo goed. Ze kwam schuimbekkend terug met haar apport. Conditie raakte snel achter en er werd een ruis bij het hart geconstateerd.
 
Ze was pas 1,5 jaar toen in Utrecht werd ondekt dat ze een lekkend hartklep had. We hadden 3 keuzes hartklep vervangen (dit zou gezien haar leeftijd vaker moeten gebeuren), medicijnen (hierdoor zou ze dik en sloom worden) of gewoon maar afwachten en haar rustig houden. In alle drie de gevallen vertelde ze ons dat ze niet ouder dan 6 zou worden.
 
Wij hebben voor het laatste gekozen. Met veel rust, kleine wandelingen hebben we beide geleerd het rustiger aan te doen. We hebben haar laten steriliseren, 6 weken later ondekte we een knobbeltje op d'r hoofd dit is verwijderd en ze knapte weer een beetje op. 2,5 jaar later hebben we er een hondje bijgekocht, Buster. Ze vond het helemaal geweldig, het was net een moedertje.
 
We hebben een hoop van haar geleerd en ze is enorm lief geweest voor ons en onze kinderen. Ze is wonder boven wonder ruim 2x zo oud geworden dan wat ons verteld werd en dat zonder medicijnen, gewoon op haar tempo. Ze is uiteindelijk toch ruim 13 jaar geworden.
 
Dag lief meisje, het gaat je goed!