Ik ben Francisca van Santen. Samen met mijn man Erik, onze 5 kinderen en onze beestenboel wonen wij in Berkel-Enschot, dichtbij het bos en de duinen waar we dan ook regelmatig te vinden zijn met onze honden. Momenteel hebben wij vier Golden Retrievers (Dreamweavers Walk in Jemba's Forrest, Super Trouper van de Loenense Hoeve, River Forlands All You Need is Love) en Raya ( Mijn meisje van de Limburgse Parels) waar we Gehoorzaamheid, Jachttraining en praktijkjacht mee doen. Het zijn alle vier heerlijke honden met een fijn karakter en een sterke will-to-please.

In 1995 kochten wij ( Henri, mijn 1e echtgenoot, en ik) onze eerste golden, Tessa. Al snel sloeg het golden-virus toe; het was een hondje dat zo graag wilde werken voor je maar helaas door een hartafwijking mocht ze niet meer actief bezig zijn. In 1999 kochten we er een hondje bij genaamd Buster (Heastors Shola Ama Buster). Henri wilde graag aan de jachttrainingen deelnemen en zo zijn wij in het jachtgebeuren terecht gekomen. In 2001 kwam ook de 2 jaar ouder volle broer Diesel (Chivy Diesel van het Wiekse Veld) bij ons wonen. Diesel had dezelfde ouders alleen uit een eerder nest.

Uiteindelijk zijn we nu 4 mooie goldens verder en wilde wij al een paar jaar een nestje fokken. Deze wens is uitgekomen, op 1 maart 2012 is ons eerste River Forlands nestje geboren. 9 Mooie puppen, 3 reuen en 6 teven waren het resultaat. Onze eerste eigen gefokte hond (Pippa) is hiermee bij ons gekomen. Pippa is Henri's hondje geweest. Helaas mocht hij niet zolang van haar genieten. Op 23 oktober 2013 is Henri door een noodlottig bedrijfsongeval om het leven gekomen. Ik zal nu zelf de training met Pippa voortzetten en hoop zo met Henri's gedachten verder te gaan. Op 26 mei 2014 is het 2e nest van Finta geboren, 7 heerlijke donker gekleurde puppen, 3 reuen en 4 teven zijn het resultaat. In 2017 hebben wij een nestje van Pippa gekregen, een klein maar wel erg werklustig nestje. Ik fok eigenlijk alleen als ik zelf een pup wil aanhouden, omdat er bij dit kleine nestje alleen maar 3 reuen heb ik besloten er geen aan te houden. Ik ben verder op zoek gegaan en bij een collegafokker met een gelijke bloedlijn op de lijst terecht gekomen, sinds mei 2018 is daar een meisje vandaan gekomen die onze roedel gaat versterken en mogelijk in de toekomst de kennellijk gaat voortzetten. Raya gaat nu eerst gehoorzaamheid en jachttrainingen krijgen en indien de gezondheidsuitslagen goed zijn zullen we in de toekomst met haar een nestje gaan plannen.

Wij hopen dat u vaak gaat horen over deze mooie River Forlands en wie weet volgen er in de toekomst nog meer hondjes die deze mooie kennelnaam gaan dragen.

 
Afbeelding invoegen