1 juli 2017                                                                                                                                                                                Om 8 uur is haar temperatuur weer wat gestegen, na het uitlaten kruipt ze snel weer in de werpkist en staat te piepen of ze wil zeggen kom op nu.... Om even half 9 verliest ze wat vocht en slijm, tis nog helder dus tot nu toe geen zorgen en dan... beginnen de weeën het is nu echt begonnen. Het duurt lang maar ik heb er vertrouwen in en ja hoor om kwart voor 12 is daar de eerste pup, weliswaar in stuit maar daar komt ie dan. Het is een reu, 420 gram. Doet het goed, begint gelijk te drinken en Pippa is ook gelijk moedertje.... dan op naar de volgende....volgens het boekje binnen 1,5 uur.... nou niks anderhalf uur om kwart over 3 ( dus 3,5 uur later) komt daar een enorm koppie aan. Pippa heeft er duidelijk moeite mee, dus maar meegeholpen deze vond ze niet zo prettig maar uiteindelijk hebben we het samen geflikt, weer een reu 510 gram dat was hem ook wel aan te zien. Ook deze start goed en begint gelijk te drinken. Nog 1 kans voor mij..... om kwart over 4 is de laatste pup er dan eindelijk ook een flinke, 520 gram en helaas voor mij ook een reu. Pippa is moe heel moe en ik eigenlijk ook. Ik laat haar eerst even bijkomen en daarna verschonen we de werpkist. Maar wat is ze trots op haar kroost en ik op haar.... we hebben het samen geflikt!!! Nu genieten en uitrusten.

30 juni 2017                                                                                                                                                                    Vannacht is Pippa wel wat onrustig, veel graven en dan weer verliggen, dan weer drinken. Ze wist ff niet wat ze moest doen, maar vanochtend is alles weer rustig. Dan toch maar even de kinderen naar school brengen en een paar boodschappen doen, daarna weer snel naar huis. Pippa heeft bij het uitlaten geen andere tekenen gegeven maar ik laat haar nu wel apart van de andere twee uit. Ze eet ook gewoon haar bak eten leeg, rent nog en vraagt gewoon weer om eten. Haar temperatuur is nu wel enorm gezakt. In de middag heb ik wel het idee dat er wat beginnend is.... niet meer van huis dus. Pippa loot haar eigen in de weg. Gaat weer graven en veel in de werpkist liggen, alles staat klaar dus daar ligt het niet aan. 's Avonds eet ze weer gewoon, ik ben wel voorbereid en ga op tijd slapen tenminste dat denk ik. Pippa is de hele nacht onrustig maar verder niets, geen bevalling die inzet......

29 juni 2017                                                                                                                                                                            We slapen nu beneden, Pippa vindt het wel gezellig al die privé aandacht. Aan het einde van de dag is de temperatuur van Pippa een beetje aan het zakken. Zou het dan nu toch beginnen??? Wel spannend allemaal weer.

28 juni 2017                                                                                                                                                                           Mijn vakantie is begonnen, lekker op tijd thuis voor mijn meisje. Vanaf nu een soort huisarrest, maar wel op een positieve manier. We zitten nu op dag 59 de pups zijn nu levensvatbaar maar voor het mooie moeten ze nog even wachten.

26 juni 2017                                                                                                                                                                          Even voor de zekerheid een röntgenfoto laten maken, om zeker te weten of het een groot of klein nest wordt en wat we kunnen verwachten. Helaas maar 3 te zien, je hoopt op meer maar als deze 3 gezond zijn ben ik ook heel gelukkig, altijd wel heel vervelend om mensen teleur te moeten stellen. Zoveel lieve mensen die je een pup gunt, hoop dat zij bij een ander een mooie hond mogen krijgen en anders hopelijk tot het volgend nest. Voor mijzelf hoop ik op een teefje maar ook dat blijft altijd spannend tot het einde.

                    Afbeelding invoegen

7 mei 2017

Lang niet bijgewerkt, er is veel gebeurt in de prive sfeer. Verdriet, gemis, maar ook veel mooie momenten. Nieuw gezin, verhuizen en ga zo maar door. Stil gestaan hebben we natuurlijk niet, alles gaat door. Met Pippa lekker gaan trainen bij Marcel van Rooijen, een hele fijne trainer met engelen geduld. Veel van geleerd, zowel ik als Pippa. We gaan lekker en zetten door. Nieuwe plannen, nestreunie heel veel mooie verhalen van de puppen van Finta en inmiddels zelf al de eerste River Forlands nakomelingen in het Noorden van het land. Yfke van het Gun's & Roses nest heeft een mooi nest gekregen. 7 mooie puppen en wat een lieve moeder is Yfke. Natuurlijk ben ik al lekker wezen puppie knuffelen. Heerlijk genieten van al dat moois. En als het even meezit hebben ook wij over 9 weken mooie puppenkinders want Pippa heeft haar date gehad met Rigoletto. Heerlijk lieve reu met enorme wil to please, mooie bloedlijn waar wij altijd al van waren gecharmeerd. Ik hoop dat we nu eindelijk de draad weer op kunnen pakken en verder genieten van ons leven. Ik ben de site aan het updaten dus komende tijd zal er hier en daar wat worden aangepast.

================================================================================

12 juli 2014

Pfffff eindelijk tijd gehad om het fotoalbum te vullen. Ik liep een aantal weken achter, sorry voor de volgers...... Er is nogal veel gebeurd de laatste weken, misschien wel iets TE veel. Uiteraard de puppen, wat groeien ze hard en wat doen ze het goed. Ik ben zo vreselijk trots op mijn Finta en die mooie Kees. Ze hebben een prachtig maar ook pittig nest te wereld gebracht. Heerlijke werkhonden dat verwacht ik er echt van. Al veel bezoek gehad o.a. Anita Metselaar en Marlies Kloet, die prachtige foto's hebben gemaakt en gezellig even bijgekletst. Hun Toother heeft inmiddels ook een nestje waarvan Kees de vader is geworden. Onze pups hebben dus 6 half broertjes en een zusje. Ik ga ze zeker ook bewonderen. We genieten met volle teugen want het gaat nu wel heel hard opschieten voordat ze de wijde wereld in gaan. Puppen zijn inmiddels geënt en gecheckt, gewichten schieten naar de 5 kg. Ze eten harde brokken en we zijn lekker op pad geweest, geitjes kijken, lekker graven in de berg met grond, naar de stad geweest en een fotoshoot gedaan. Morgen is de laatste puppenkijkdag voor de kopers en dan al snel de puptest en het chippen, nog 1 weekje genieten en dan gaan ze alweer op weg naar hun eigen plekje pffffff nog maar even niet aan denken.

08 juli 2014

Het laatst reutje is vanavond besproken, ook deze gaat een mooi leven tegemoet. Er zijn nu geen puppen meer beschikbaar.

06 juli 2014

Door afzegging is er nog een reutje beschikbaar uit de combinatie van Finta (Super Trouper v.d. Loenense Hoeve) en Kees (Whispering Oaks Indian Fox). Ik ben op zoek naar actieve mensen die met dit gouden ventje in de toekomst willen werken; apporteren, jacht, behendigheid, reddingshondenwerk……….. alles waar deze jongeman iets kan doen om voor zijn baas te doen. Voor foto’s van de pups "fotoalbum guns n’rosesnest”. Voor info bel of mail.

16 juni 2014

Afgelopen dagen heb de pupkopers de pupjes kunnen bewonderen, iedereen was enthousiast. Ik heb de afgelopen dagen wat oooo's en aaaa's gehoord zeg. Wat voel ik me dan rijk dat ik het de hele dag van dichtbij meemaak. Ik weet nog goed dat wij bij onze Finta uitkeken naar de ontmoetingen, gewoon daagjes tellen. Dat hoef ik nu gelukkig niet te doen, heerlijk even knuffen. Op dagen dat ik het moeilijk heb met onze thuissituaties doe ook niks anders als puppies snuiven of lekker op de bank hangen en maar kijken naar dat mooie kleine spul. Dat beurt me weer op, dat geeft weer kracht.

Afgelopen week zijn ze ontwormt, alle hebben het goed doorstaan. Het waggelen wordt al minder ze beginnen al goed te lopen. Ook de tandjes komen door en scherp zijn ze dat heb ik al gevoeld. Maar het is ook erg fijn als je begroet wordt dat ze je beginnen te herkennen. Heerlijk allemaal. Als het weer van de week goed blijft gaan ze voor het eerst naar buiten..... ook weer spannend. De foto's in het album zijn ook weer aangevuld.

11 juni 2014

Alweer een week voorbij, wat gaat het allemaal snel!!!!! Voor de pupmensen duurt het allemaal nog zo lang maar ik heb alweer zoiets van over 6 weken is het alweer voorbij. MAAAAAAAARRRRRRR nu geniet ik er nog even lekker van. Afgelopen week zijn bij alle de oogjes open gegaan, ze beginnen nu ook al dapper te lopen al vallen ze nog regelmatig om en groeien enorm hard en dat alles op de voeding van Finta. Afgelopen weekend hadden ze het zwaar, heel zwaar. Wat was het warm voor Finta en de puppen. Ik heb tijdelijk het vetbed eruit gehaald en ze lekker op een laken laten liggen. Dat scheelde enorm. Ze zijn nog net een beetje te klein om naar buiten te mogen.Foto's ook maar weer eens aangevuld.

4 juni 2014

Vandaag is het woensdag, mijn jongste springt dan met zijn pony, door het nestje moet ik het een en ander uit handen geven maar weet ook dat ik soms even een momentje voor mezelf moet hebben. Ik heb besloten om op woensdag lekker met mijn kleine ventje naar springles te gaan. Ik heb een oppas voor de puppen en uiteraard de 2 oudste helpen gelukkig ook goed mee. Mijn oppas Ina voelt zich zeer vereert, ze heeft zelf een pup uit mijn Beatlesnest. Inca, toen pupje roze is haar maatje geworden. Ina moest het de vorige keren hebben van de bezoekmomenten, nu helpt ze mee achter de schermen en ja dan heb je geluk, hihi. Ook is ze mijn trainingsmaatje (een gouwe wijffie). Toen ik vanavond thuiskwam had ze heerlijk gekookt, samen hebben we nog even wat gerommeld, puppies wegen, bandjes vervangen, nageltjes knippen en de primeur de eerste oogjes zijn open en je raad het misschien van puppie roze...... Gelijk de foto's maar even bijgewerkt van het nest tot en met vanavond.

1 juni 2014

Wat een mooie week na zoveel donkere weken, er zijn niet alleen 7 mooie nieuwe River Forlands hondjes bij, er zijn ook een paar Kanjers van het vorige nest die enorm hun best hebben gedaan.

Allereerst de puppen, wat doen ze het goed, ze groeien als kool en Finta is een op en top moedertje! Er zijn er bij die deze week al 300 gram zijn bijgekomen en dat alleen door Finta. Finta zelf wordt uiteraard extra verwend. Deze week is echt nog even bij komen van alles en nog wat voor zowel Finta als mijzelf! Ik wil uiteraard niet vergeten dat ik zondag toen de bevalling inzetten twee enorme kanjers bij me had. Trudy (fokker Finta) en Miranda, wat een lieve meiden die me altijd dag en nacht bijstaan. Lieverds enorm bedankt!!!!!! Nu moeten ze der eigen goed gaan voorbereiden want de zus van Finta verwacht over een dikke week ook pupjes! Ook mijn eigen dierenartsen met hun assistenten, TOPPERS Bata4en in Haaften! En mijn kleine meisje Lieke die heel goed met de bevalling heeft geholpen, knap gedaan meiske.

Nu is het heel veel genieten en knuffelen, Bjorn ligt regelmatig er tussen en valt met pup en al in slaap. Met de hond die bij ons blijft zal hij samen met mij aan het werk gaan dus ja je kunt niet vroeg genoeg beginnen met observeren, haha. 

Maar zoals gezegd, er is nog meer mooi nieuws, Famke (beatlespup wit )heeft in Duitsland meegedaan met een  Obedience Landesmeisterschaft in Nord-Rheinland. Ze is daar eerste geworden met een hele mooie puntenlijst. Echt ik ben zo onder de indruk! En dan die mooie reu (beatlespup oranje) Fitch ...... Kerel wat ben ik blij met jouw resultaat en je gaat nog beter worden, dat weet ik heel zeker! Fitch heeft vandaag zijn C diploma gehaald in het jachtwerk op een clubdiplomadag van de GRCN in Heerde. Rogier en Lisette, wees trots op jullie goeden ventje, jullie hebben keihard gewerkt met een mooi resultaat. Laat ons in de toekomst nog maar heel veel mooie en trotse momenten hebben hoor! 

Van Joey (beatlespup blauw) een leuke vakantiefoto! Hij is zo'n goedzak en het gezin is supertrots op hem en ik natuurlijk ook. Joey is regelmatig bij mij en onze hondenmeiden en zometeen ook met de nieuwe pup. Het was erg bijzonder om hem met zijn moeder Finta te zien toen hij even kwam kennismaken met de huidige situatie! Hij liep hier als een trotse pauw en gaf zijn moeder een knuffel, nu is tie grote broer! Alle foto's staan bij de honden op hun pagina Beatlesnest!

 


26 mei 2014

Vandaag is Finta voor de 2e keer trotse mama geworden van een prachtig nest. 7 Puppen, 3 reuen en 4 teven. Alles puppen zijn besproken. Voor papa Kees was dit zijn eerste nest. Dit wordt het Guns n' Rosesnest. Foto's in het fotoalbum.23 april 2014

Vandaag spannend, op naar Sleeuwijk, is het gelukt? Is Finta drachtig.........of is het alleen maar mijn idee dat ze dikker wordt?

Eerst op de weegschaal 1,5 kilo aangekomen, nog steeds mijn twijfels zou ik teveel gevoerd hebben? Nee volgens mij niet, zou het dan toch???? We moeten nog even wachten en dan....... Finta Klop, o dat zijn wij.......

Buikje scheren, raar dacht Finta, wat moet dat daar????? Kamer werd donker gemaakt en de koude gelei werd op buik. Brrrr daar gaan we dan. Ja puppie 1 is gesignaleerd, en 2, en 3, en 4, 5, 6, 7, ......... Henri's wens gaat in vervulling Jippie de pippie. Nog 5 spannende weken en dan .........puppietime.

 

 

 

 

 

 

13 april 2014

Vandaag samen met Henri's Pippa onze eerste Workingtest gelopen in Dongen. Het was best spannend voor beide. Pippa moet nog erg wennen aan een vrouwelijke voorjager in plaats van een man met pet. Ze ging vaak bij de keurmeester voor zitten, haha. Volgende keer toch maar een pet opzetten. Nee maar even zonder dolle, het is geen volle bak maar o wat ben ik trots op dat meisje. Ze heeft er zoveel plezier in en is supersnel. Ik ben ervan overtuigd als ze iets meer rust in haar lijf krijgt dat ze ontzettend gaat knallen! Vandaag deden ook de zusjes Inca, Famke en Sterre mee. Voor allemaal de eerste keer een WT, ze deden het erg leuk.  Ik heb echt kunnen genieten.

 

30 maart 2014

Zo knap die Beatles puppen doen het allemaal super leuk en wat ben ik dan ook trots op alle 9!

Afgelopen weekend zijn er weer twee in de prijzen gevallen.

Gister zaterdag 29 maart Famke (pupje wit) weer 1e met een mooie oorkonde en een trotse baas, vandaag Fitch (pupje oranje) bij een onderlinge wedstrijd 1e met een mooie wisselbeker en ook zijn baasjes zijn trots natuurlijk. En ik kan kan met trots vertellen dat het mijn puppen zijn en trots.....nou dat hoef ik natuurlijk niet uit te leggen. 


25 maart 2014

Finta en Kees hebben een paar super mooie dagen gehad, vorige week een fijne kennismaking, gister en vandaag hebben ze de liefdesdate volbracht. Nu wordt het afwachten over 4 weken de echo... zo spannend! 


16 maart 2014

Vandaag met Pippa wezen trainen in de oude trainingsgroep van Henri, wat een fijne groep mensen, leuke hondjes. Henri trainde graag in deze groep, was elke keer heel enthousiast als hij terugkwam. Ik heb nu zelf mogen ervaren. Dank je wel Ineke en trainingsmaatjes! Lekker gewerkt, Pip met haar gekke koppie vond het helemaal super. Wel wat slordigheidjes, maar wat een power. Ik wist dat ze het had maar ook nu weer gezien een echte doorzetter. Was even lekker ontspannen. We gaan ons lekker voorbereiden op onze eerste workingtest samen.

 

9 maart 2014

Vandaag een speciale dag voor ons, Pippa (Henri's hondje) en ik gaan voor het eerst op wedstrijd. Helemaal spannend omdat we niet hebben kunnen trainen vooraf. Na Henri's overlijden hadden we beide even tijd nodig om aan de gang te gaan, slechts 3x samen getraind, toen werd ik geopereerd aan mijn enkel. Sinds afgelopen donderdag mag ik hem (na 7 weken) weer voorzichtig belasten en om nou op het allerlaatst nog hard te gaan trainen??? Dat vond ik niet zo heel erg eerlijk. Dus we zien het vandaag wel, het wordt gewoon een supermooie trainingsdag met een traan en een lach. Henri zal bij ons zijn, trots zijn op zijn meiden. Wij op naar Spaarnwoude.....Ik wist dat nog twee nestgenoten van Pippa ook meededen en dan natuurlijk nog vele andere bekenden van ons.

Ralph met Sterre (puppy rood) en Monika met Famke (puppy wit) deden mee, samen zouden we op gaan voor de C. De sfeer was gelijk goed, we hebben een super leuke dag gehad en ik ben heerlijk verbrand van het lekkere zonnetje. Ik ben trots, trots op Sterre en Famke met hun baasjes en natuurlijk op Pippa (en mezelf). Een dag met een gouden randje en ook een diploma met een gouden randje deze is en blijft speciaal, misschien niet de beste maar zeker wel de speciaalste. Henri deze is voor jouw, mop!  

  

 

1 maart 2014 

Vandaag de Beatles puppen alweer 2 jaar, waar blijft de tijd! Alle 9 gefeliciteerd en laat je lekker verwennen door jullie baasjes.

 

 

16 februari 2014

Het houd niet op met Monika en Famke, ze gaan als een speer. Zo mooi om te zien. Weer in de prijzen.

 

 

 

 

19 janauri 2014

Weer trots, een berichtje vanuit Duitsland. Monika en Famke stuurde ons het onderstaande bericht.

 G&G Wedstrijd Liempde  NL (Manege Rekkendonken)
Famke heeft vandaag een diploma en de eerste Plaats gemaakt in 
G&G 1 (265 Punten van 280) 
mijn superster


Monika ook wij vinden jullie supersterren! Geniet van dit mooie River Forlands meisje.

 

===================================================================================

 


15 december 2013

Vandaag hebben we met 5 River Forlands hondjes en mama Finta lekker getraind in het bos te Baarn, gewoon lekker rustig aan eens kijken wat we allemaal weten, willen oefenen en uitproberen. We hebben van alles en nog wat getraind en wat kunnen de hondjes al. Zelfs een trainer van een andere groep gaf me een compliment voor dit mooie en goed werkende groep. Het was erg gezellig en ontspannen, op naar de volgende training.

3 november 2013 Clubdiploma 4

Vandaag zouden 5 puppenkinderen van ons Beatlesnest aan de clubdiplomadag meedoen in St. Oedenrode. Henri was met Pippa er een van, dat ging dus niet meer. Ik had hem graag overgenomen van hem maar Pippa bedacht zich en werd loops.

Ralph met Sterre, Ina met Inca, Monika met Famke en Lisette met Fitch waren present..... Na de opening van de voorzitter Hans Dijkgraaf en een 1 minuut stilte voor Henri werd er aan de proeven begonnen. Ook deze dag was voorzien van mooi weer. Inca en Famke behaalde hun C diploma, jammer genoeg Sterre en Fitch niet maar ze hebben zeker mooi werk laten zien. Ik ben weer een trots, zo mooi als je je eigen lijn op een wedstrijd ziet lopen. Volgende keer gaan de andere twee ook hun diploma behalen, ik weet het zeker.


30 oktober 2013 uitvaart van Henri

Vandaag voor ons een zware dag, het definitieve afscheid van Henri.... de uitvaart. Het was buiten mooi weer, droog en zonnig. Alles heel plechtig en geheel in het teken van Henri. Zijn lievelings kleur rood was de leidraad vandaag. Rood de kleur van mijn liefde voor jouw zei hij vaak. De kleur van warmte waar Henri zo van hield. Bij aankomst aan het crematorium in Vlijmen stond er een mooie erehaag met Goldens en voorjagers. Onze hondenvrienden het was zo warm en fijn gevoel. Henri had ooit eens gezegd bij een andere uitvaart waar wij mee de erehaag vormde "dat zou ik later ook willen". Nooit gedacht dat dat zo snel zou zijn. Onze eigen 3 goldens stonden er ook bij. Dank je wel hondenvrienden voor dit mooie eerbetoon.

Samen met de kinderen heb ik de uitvaart voor vandaag voorbereid. De kinderen hebben alle drie zelf iets voor papa gedaan, een filmpje gemaakt door Jordi onze oudste, een lied ingezongen door Lieke speciaal voor papa en de jongste Bjorn had een zeer pakkend liedje uitgezocht "Papa ik mis je". Zelf heb ik een gedicht voor Henri voorgelezen. Er werd nog een toespraak gehouden door Hans Dijkgraaf, voorzitter van de JPC GRCN waar Henri al 11 jaar bij zat. De JPC betekende veel voor Henri en Henri heeft veel voor de JPC betekend. Dat is fijn om te horen. Er was veel muziek ook hier hield Henri zo van. 


Er waren veel mensen, heel veel mensen.......................... alle dank hiervoor!


Henri mijn maatje, een lieve betrokken en trotse papa, hield van dieren, muziek, gezelligheid en van alles in zijn leven.

Dag moppie, maatje, liefste papa en baasje, we zullen je missen enorm missen, ALL YOU NEED IS LOVE!


23 oktober 2013 verlies van Henri....

Helaas is ons vandaag de ergste nachtmerrie gekomen, Henri is vanmiddag door een noodlottig bedrijfsongeval overleden, hij mocht slecht 43 jaar worden.

Ik verlies hierin mijn maatje, mijn allergrootste liefde en mijn allessie. De liefste vader van onze kinderen. Onze hondjes hun trouwe baasje en voor onze Pippa haar lieve voorjager. Het is voor ons nog steeds onbegrijpelijk, zo abrupt, zo onverwachts. Onze plannen staan even op onzeker ...... eerst voor ons rust en verwerking. Ik zal samen met onze 3 kinderen Jordi. Lieke en Bjorn en onze diertjes het leven moeten gaan oppakken, Henri zal voor altijd in ons hart blijven wonen!


22 september 2013 Nest reunie River Forlands Beatlesnest.

Vandaag hebben we een nestreunie gehad van ons Beatlesnest. Henri en ik waren best een beetje gespannen..... wat een mooi iets om mee te mogen maken hoe onze puppenkinderen opgegroeid zijn. Natuurlijk hebben we ze wel gevolgd de afgelopen 18 maanden maar toch weer een hele groep bij elkaar incl. papa, mama en oma (van mama's kant). 7 van de 9 puppen waren aanwezig. Ralph en Kitty Bruijnes hadden voor ons de reunie verzorgd. Door verschillende werd iets lekkers meegenomen voor bij de koffie en de borrel. Er werden behendigheids en apporteerspelletjes gedaan....errug leuk. We hebben met de bende ongeregeld nog foto's gemaakt welke ik later in de fotomap zal plaatsen. Het was echt een hele geslaagde middag wat hebben Henri en ik genoten van deze middag. Dank aan allemaal!
14 september 2013 3 River Forlandspuppen hun eerste KNJV diploma.

Vandaag hebben Henri met Pippa(groen), Ina met Inca(roze) en Annemiek met Ringo(bruin) deelgenomen aan de KNJV proef in Dongen. Het was hopeloos, wind maar ook heel veel regen. Nadat de honden gekeurd waren door de dierenarts mochten de honden beginnen aan de proeven. Spannend ...... altijd voor jezelf de vraag hoever staat mijn hond. In Dongen is het altijd gezellig bij hondenschool Rinus Biemans, ondanks het weer was de sfeer goed.

Alle 3 hebben ze een hele mooie C diploma behaald, ik ben super trots op de hondjes maar ook zeker op de voorjagers die hard gewerkt hebben om hun hondje zover te krijgen. Top allemaal en gefeliciteerd met jullie diploma!

 

10 september 2013 Kennel "van het Lingegat" verwacht pups uit goede werklijnen!

Kennel "van het Lingegat" in Heukelum verwacht in November 2013 en nest labradors uit bewezen werklijnen.

Vader:  Disire DJ from the Groove of Joy en Moeder: Blacky van de Rooise Heikant.

Deze combinatie heeft al eerder een nest gehad, doordat de fokker zo tevreden was over deze combinatie willen ze graag deze combinatie herhalen. Mocht u op zoek zijn en/of geïnteresseerd kunt u contact opnemen met de fokkers Piet en Marjolijn van Iperen via telefoonnummer 06-13666257 of 0345-616791, ook bereikbaar via mailp.v.iperen@kpnmail.nl

  

  

25 augustus 2013Famke gaat goed!

Onderstaand bericht ontvangen.......

Jetzt haben wir auch ein V in Deutschland und wenn mein Frauchen nicht während der Übung noch überlegt, welches Kommando gebe ich jetzt, wäre es noch besser gewesen.
Gestern Obedience Prüfung beim P.-und GHSV Düsseldorf Benrath

Gefeliciteerd meiden!

 

11 augustus 2013Famke in de prijzen

Vanavond kregen we bericht van Monika, ze is vandaag met Famke 1e geworden in de GG-beginners. Ze hebben het heel goed gedaan wij zijn trots op jullie Monika! Echt Toppie! Gefeliciteerd!

 

 

8 augustus 2013 Bumme

Helaas hebben we vandaag een zware beslissing moeten nemen. Bumme ons Golden Age hondje heeft deze aardbol verlaten voor een plaatsje over de regenboogbrug. Het was erg moeilijk, haar hoofdje wilde nog wel en haar hartje ook nog wel maar Bumme had pijn veel pijn. De laatste weken ging ze hart achteruit. Toen Bumme 10 maanden gelden via de stichting Golden Age bij ons kwam had ze al forse pijnstillers voor artrose in haar rug. Deze hebben we een maand of 5 geleden moeten verruilen voor nog zwaardere pijnstillers en sinds 2 maanden kwam dar ook 2x daags morfine bij. Door haar pijn ging Bumme vaker uitvallen naar de andere honden. Je kijkt het dan nog even aan maar als dat vaker dan 2x per dag gaat gebeuren dan moet je sterk nadenken. Daarnaast werd Bumme incontinent en kreeg epileptische aanvallen. Vandaag hebben we haar laten gaan al deed het mij erg zeer, maar het is goed zo ze heeft nu geen pijn meer. Dag lieve Bumme, ik zal je missen maar zal ook vaak met een glim terugdenken aan de kattenkwaad die je nog wel eens uithaalde, je praatjes als een van de andere meiden op je plekje lag of als de waterbak leeg was. (zie ook memoriam)

19 juni 2013 Jeff is herplaatst

Door  heel  veel enthousiaste reacties voor de herplaatsing van Jeff zijn Trudy den Boesterd en Wim van Loenen druk bezig geweest om een  nieuw plekje voor Jeff te vinden.
Afgelopen zaterdag hebben mensen Jeff opgehaald waarvan zij denken dat Jeff daar zijn plekje weet te vinden. Want dat verdient hij !! De warme en lieve reacties die zij van iedereen hebben ontvangen doet hen heel goed!  Zie voor meer info op
www.vandeloenensehoeve.nl   Jeff heel veel geluk op je nieuwe plekkie, doe je best het is je zo gegund!

8 juni 2013DRINGENDE OPROEP

Wie kan deze lieve reu van bijna 2 jaar een heel goed huis bieden. Jeff is door omstandigheden terug gekomen bij de fokker (van de loenense hoeve). Jeff is zeer sociaal en heeft heel veel passie in zich zitten.
Wie serieus hier over nadenkt en hem een absoluut goed tehuis en aandacht kan bieden kan bellen met Wim van Loenen enTrudy den Boesterd. Zie voor meer info op
www.vandeloenensehoeve.nl

 

1 maart 2013Hoera, ons 1e nest River Forlands Beatles zijn alweer 1 jaar!

Wat is dat afgelopen jaar hard gegaan. De puppen zijn naar allemaal geweldige baasjes en bazinnetjes verhuisd! En alle puppen hebben veel geleerd en gezien dit afgelopen jaar! Wat ben ik trots op al mijn puppenkinderen. We hebben met alle eigenaren nog steeds een leuk contact! Ik vind het geweldig om zo vanaf deze kant mijn hondenkinderen te volgen. Ik geniet, echt waar mensen!

Dit jaar zullen er River Forlands op de wedstrijden aan het werk te zien zijn en ook daar zal ik als trotse fokker gaan kijken!

 

Helaas is het voor mijn persoonlijk een pittig jaar geweest, maar met opgeheven hoofd ga ik de toekomst tegemoed met zoveel moois en al het moois wat komen gaat! Er zijn al nieuwe pupaanvragen gekomen waardoor we wel weer aan het plannen zijn gegaan. Ik hoop ook snel mijn website weer een beetje te gaan updaten. Dus de komende maanden zal er steeds iets meer aangevuld worden op de site!

 

Verder logeert pup rood bij ons, erg leuk. En goed opletten om de honden weer uit elkaar te houden, hahaha. Op de foto kun je goed verschil zien. Maar als ze hier rondhuppelen moet je de verschillen wel zoeken. Leuk om te zien wat er van je pup is geworden. En pup rood "Sterre"en onze pup groen "Pippa", die vinden het helemaal top. Lekker spelen en ravotten samen en mama Finta???? Die kijkt braaf toe en als de meisjes moe zijn mogen ze lekker tegen mama Finta aankroelen! Geweldig!

Pippa & Sterre

==========================================================

13 oktober 2012

Sinds vandaag hebben we er een Golden Retriever bij. Ze heet Bumme en is 10 jaar. Door omstandigheden is Bumme via herplaatsing bij ons gekomen. Wij hopen haar nog een leuke tijd te geven al heeft ze al wel wat beperkingen. Ze is al een dametje op leeftijd.

 

24 juni 2012

Vandaag was alweer de laatste nesttraining, wat gaat de tijd toch snel! We hebben heerlijk nog een paar weken de ontwikkeling kunnen volgen van 8 van de 9 puppen! Ze hebben veel geleerd, ze hebben goed werk laten zien. Heerlijk gewoon! Ze hebben allemaal hun plekje gevonden, doen het goed in hun nieuwe gezinnetjes! De wereld maakt kennis met deze mooie 9 River Forlands!

 

De meeste trainingen waren mooi qua weer, lekker het zonnetje soms wel een fris windje maar toch! Vandaag was het jammer genoeg anders... de hele ochtend regen! Maar het kon de hondjes niks schelen.... en de baaasjes??? Ik heb ze niet horen klagen. Vandaag was voor mij wel heel speciaal...ze waren er alle 9! Ook Tylon was er vandaan bij.....reden genoeg om maar eens een gezinsfoto te maken. Dank je wel Kitty voor het mooi plaatje!

 

Na de training werd het hoog tijd om de trainer te bedanken..... Wim nogmaals super bedankt! We hebben van je genoten en van jouw heb ik begrepen dat ook jij hebt genoten. Daarna kregen ze allemaal hun stamboom uitgereikt en de 8 nesttrainers kregen een diploma! Mijn jongste voorjager wil ik wel speciaal vermelden... 12 jaar oud en al zo goed je hondje kunnen voorjagen. Bart je bent een TOPPER! Maar uiteraard zijn ze allemaal goede voorjagers, ik ben trots op jullie!

 

 

10 mei 2012

Eindelijk begint het weer een beetje te wennen, gewoon niet meer constant leven volgens de klok. Natuurlijk hebben we nog wel een pup om te verzorgen maar toch het is anders.

 

De puppen maken het stuk voor stuk goed, ze hebben de 9 weken enting allemaal alweer gehad en de meeste zitten al braaf op cursus. Een dezer dagen ga ik pagina's aanmaken voor de puppen waarop ze te volgen zijn, ik hoop dat er veel positieve dingen op gemeld worden. Een van de pupeigenaren heeft al een Blog gemaakt over haar hondje ze zijn te volgen op: www.bert-diana.blogspot.com. Verder gaan we met 8 van de 9 een nesttraining doen, deze wordt gegeven door Wim van Loenen. Lijkt me erg leuk, niet alleen voor ons ook voor Wim ( hij is een van de fokkers van Finta en tester van dit nest).

Ook hiervan zullen we verslag doen.

 

Tja en wat dan nog verder: toch wel leuk om even te melden. Er is weer een mooi nest geboren op 7 mei jl. 7 reuen en 1 teefje bij Wilma Kesselring. Het nestje is van Faya x Braddock. U kunt ze volgen ophttp://www.wilmakesselring.nl/ 

 

29 april 2012

Tja en dan komt de tijd dat alle puppenkinderen zijn uitgevlogen, het is heel dubbel geweest afgelopen week. Het is goed dat ze hun eigen weg gaan, ze zijn eraan toe ze willen meer zien van de wereld, gelukkig maar toch? Ze zijn alle bij een gezin gekomen die erg naar hun komst hebben uitgekeken, allemaal blije en gelukkige mensen. Maar voor mijzelf.... toch menig traan gevloeid, je hebt ze tenslotte de eerste 8 weken van hun leven begeleid... het zijn een soort kindjes voor me geweest. De zorg die je voor ze hebt gehad, tis niet niks. Ik denk dat ik me op sommige vlakken wel eens vergist hebt of onderschat. Ik vond het fijn om het te beleven en om mee te maken. Het is een deel van mijn leven geworden. Heel veel heb ik geleerd van deze periode, veel positieve herinneringen.

 

Tis tijd dat onze River Forlands de wereld ontdekken, gistermiddag vertrok de laatste Joey die bij hele goede vrienden van ons woont en die we vaak terug zullen zien. Ook de andere gaan we zeker zien, op wedstrijden, training en anders zoek ik ze op (haha). Heerlijke hondjes zo heb ik ze ervaren en wens dan ook alle eigenaren heel veel geluk en plezier met hun mooie pup!

 

Wij zijn door alle pupeigenaren ontzettend verwend, met lekkers, met mooie gifts en mooie bloemen. Dit geeft me in mijn dippie de energie en herinneringen aan al die mooie weken! Dank je wel allemaal!

 

Voor de insiders.......mijn eetkamer tafel staat weer fijn op zijn plek, ook wel weer fijn ons eigen ritme!

 

20 april 2012

Tja en dan komt het eind wel heel erg dichtbij, morgen vliegt de eerste uit. De afgelopen week is er een hoop gebeurd, de puppies zijn geent, de laatse puppenmiddag, gechipt en de puppytest en de toewijzing van de kleur pup. Allemaal waren ze blij...wat een opluchting voor mij natuurlijk he. Maar goed, zoals al eerder gemeld, de puppies gaan verhuizen naar hun eigen baasjes en wat zijn die blij dat het dichterbij komt, ik niet maar goed (haha). Het is goed je merkt dat de puppen aan de uitdaging toe zijn, morgen gaat als eerste reutje bruin.

 

09 april 2012

Er is alweer een week voorbij en er is weer een hoop gebeurd. Gelukkig allemaal leuke dingen, leuke herinneringen.

De puppenkinderen groeien lekker door, ze zijn weer ontwormd en voor het eerst buiten gespeeld deze week, zelfs met de auto meegeweest om geitjes te kijken. Tja geitjes kijken, de puppen durfde wel maar de geiten.......die bleven veilig achter in de weide.

 

Vandaag zijn er een aantal baasje van nestbroer en zussen geweest van Finta, ook zij waren enthousiast en wij weer trots op ons spul. Nu weer even uitrusten van al die leuke ervaringen. Oja en om niet te vergeten....wat worden de hondjes en wij verwend door al die visite, we worden er best wel een beetje verlegen van maar genieten er uiteraard ook van. Dank je wel mensen!

 

01 april 2012

Alweer 1 maand zijn onze wondertjes, tjonge jonge de tijd gaat snel en o wat zijn ze leuk en mooi, ondanks de plas en poepalarmen, je inzet wordt beloond als je even later een lekkere natte knuffel van ze krijgt of als ze vrolijk in je broekspijpen hangen. Echt geweldig wat geniet ik ervan! Tuurlijk je hoopt op dit soort dingen maar het is zo moeilijk voor te stellen. Je moet het ervaren. Ik heb zo'n bewondering voor de fokkers van onze hondjes die met al hun liefde en zorg voor onze hondjes hebben gezorgd. Ik ben blij dat ik dit heb mogen ervaren.

 

Het doet me wel een beetje pijn dat ik over 4 weken alweer afscheid van mijn puppenkinderen heb moeten nemen, ze gaan naar heerlijke gezinnen daar ben ik van overtuigd, en ik zal ze zeker terugzien maar toch.... Dus nog maar niet teveel aan dat afscheid denken en nu nog maar heerlijk genieten van alle dingen rondom de pupjes die al leuke hondjes zijn geworden.

 

Afgelopen weekend zijn de gezinnen weer langs geweest, ze hebben lekker geknuffeld, gesnuffeld en genoten. Ook ik heb genoten van de blije, verliefde gezichten en al die oooo en aaaa. Gelachen om de auws als der een pup in de tenen beet. Het is weer een heerlijke week geweest waar ik fijn en tevreden op terug kijk.

 

27 maart 2012

In het voorjaar van 2013 hopen Wim en Willeke Buize een nestje te krijgen van Joy (Voulez Vous van de Loenense Hoeve) x Falco (Falconet van de Zarina Zarola). Voor meer informatie kunt u kijken opwww.vanbijhetaxelsebos.nl. Joy is een nestzusje van onze Finta. Falco is de reu van Hans Dijkgraaf. Dit wordt een mooie combinatie.

26 maart 2012

We zijn alweer een week verder, wat gaat de tijd toch snel. Veel te snel. Gelukkig is alles weer in een rustig vaarwater. Finta is gelukkig weer opgeknapt, ze eet lekker. Het zal nog wel even duren voor ze weer goed op gewicht is, maar het is belangrijker dat ze weer lekker in haar vel zit vind ik. Ze verzorgd haar puppen goed, houd goed een oogje in het zeil.

 

De puppen ontwikkelen zich goed, ze groeien lekker. Spelen lekker, gaan op ontdekking en blaffen al een beetje. Zo mooi, echt genieten dus. Ze beginnen ook al met de muziek speeltje te spelen en als ik tegen ze begin te praten reageren ze erop. Het is niet te omschrijven wat het met je doet. Ze komen zelfs al de werpkist uit, het zal dan ook niet lang meer duren dat we een verbouwing hebben.

 

Voor alle puppen hebben we een goed hotel (haha) gevonden, het grootste gedeelte gaat straks ook de jachttraining volgen. Daar ben ik trots op zeg! De andere gezinnen gaan andere leuke activiteiten doen met hun hondje. Ben erg benieuwd hoe het zich allemaal gaat ontwikkelen al die kleine Finta's en Tylons. Maar dat we er op de wedstrijden tegen gaan komen dat is zeker.

 

19 maart 2012

Zo wat kan er veel gebeuren in 5 dagen tijd, puppen zijn voor het eerst ontwormt, ze hebben voor het eerst pap en tartaar gehad.Finta ziek, fokkers van onze Finta zijn op kraambezoek geweest en onze puppenmiddag. Vel emoties door elkaar.

Super trots op de nieuwe ontwikkelingen van de pupjes. Veel verdriet toen onze Finta zo heftig reageerde op een simpele ontwormingspasta (wat ben ik bang geweest die dagen), wat bleek allergische reactie te zijn. Ik dacht even dat ze alleen zou laten, gelukkig een super DAP die er dan toch maar even is, Finta kreeg medicijnen en wij het advies om Finta te helpen met het voeden. Finta geeft eerst haar voeding en wij vullen het tekort aan. Blij zijn met bezoek en weer een blik vol tips en adviezen van Wim, Trudy en Miranda (lieve luitjes super bedankt, gaf mij weer kracht en energie, had ik even nodig). Gelukkig knapt Finta alweer op en heeft weer kracht om haar puppen te verzorgen. Blij, beetje nerveus maar zeker heel trots om onze mooie puppen te laten zien al al die blije en enthousiaste nieuwe baasjes. Er zijn veel foto's gemaakt, dus pupmensen ik ben benieuwd..... Haha, wat een momenten zeg dit weekend! Nu even rustig aan, lekker weer even genieten. De kleine moppies beginnen met lopen en rollen nog regelmatig om, ze hebben de knuffels ontdekt, dat ligt toch ook wel erg lekker. Ook beginnen ze al lekker met elkaar te spelen, zo'n lief gezicht! 

 

14 maart 2012

Weer even wat dingetjes op de website bijgewerkt, zoals twee linken. Een paar foto aangevuld en de home-pagina aangepast. Morgen zijn onze puppenkinderen alweer 2 weken oud, wat gaat de tijd toch snel. Ze beginnen al lekker op de pootjes te staan, al waggelen en rollen ze nog steeds om.

 

11 maart 2012

De puppen zijn tevreden en groeien lekker door. Ze tijgeren aardig de kist door en vandaag zijn er al een paar oogjes open gegaan. Ik raak niet uitgekeken, iedere keer zie ik weer wat anders. Zo lekker onbezorgd, zo relaxt heerlijk gewoon. Vandaag weer wat nieuwe foto's geplaatst in het album.

 

6 maart 2012

Met moeder en kinders gaat alles goed, de geboortemelding is weg naar Raad van Beheer met 9 mooie namen die achter onze kennelnaam komen te staan. Echt gaaf hoor, onze eigen kennelnaam gaat de wereld in wat kan je daar trots op wezen zeg! De puppen groeien lekker, en Finta is alweer helemaal de oude qua figuur. Ze houdt wel van lekker eten en vind het helemaal niet erg dat ze lekker verwent wordt met haar voeding.

 

Zondag is de familie Riegman (van de dekreu) geweest, ook zij waren trots op de uitkomst van Tylon x Finta.

1 maart 2012

Waar we lang naar hebben uitgekeken, kunnen we nu vertellen dat Finta haar pups zijn geboren, super trots zijn we op onze mooie meid. maar liefst 9 mooi gekleurde pups heeft ze gekregen. 3 reuen en 6 teven. Dit nest gaat het Beatles nest heten.

Foto's zijn te zien in het fotoalbum. Er zijn nog pups beschikbaar.

 

25 februari 2012

Het wordt nu spannend, Finta is vandaag 8 weken drachtig! Alles verloopt zoals het hoort. Je merkt aan Finta dat ze lekker haar rust neemt, veel slapen! Ze groeit goed, alles staat klaar de komende week nemen we het ervan lekker rustig aan voor straks de drukte begint.....

 

4 februari 2012

Zojuist bericht ontvangen van raad van beheer.....onze kennelnaam is officieel geregistreerd!


1 februari 2012

Vandaag is een spannende dag, vandaag gaan we een echo maken bij Finta. Zou ze drachtig zijn of niet???? Volgens ons heeft ze wel veranderingen die wij eigenlijk niet van haar kennen, ze lijkt ook wel iets dikker te zijn geworden. Maar goed het kan natuurlijk als je dat wilt zien.

Om half twee mogen we bij de dierenarts naar binnen, Finta en ik gaan een beetje zenuwachtig de behandelkamer in. Finta mag op de tafel, d’r buik wordt een stukje geschoren, een beetje gel erop en daar gaan we. Het eerste hartje is kloppend te zien, geweldig wat een ervaring. Zo blij. We gaan tellen tot 2x toe 7 kloppende hartjes, nog eens tellen we komen tot 8 kloppende hartjes. Finta vind het maar raar al dat gekriebel en een baasje wat superblij is…… Uiteindelijk gaan we met een usb stick met video en foto opname en de rekening vrolijk en blij naar huis. Wat een feest.

Op naar de volgende voorbereidingen……..Finta is tenslotte nu in de 2ehelft van haar dracht.

10 januari 2012

Vandaag is Finta jarig! Ze is 3 jaar geworden, samen met haar 4 broers en 5 zussen! Het Abba nest van de Loenense Hoeve is 3 jaar! Allemaal gefeliciteerd en nog vele gezonde en gezellige jaren met zijn alle! Wim, Trudy en Miranda nog dagelijks zijn wij blij en gelukkig met ons mooie meisje, dat dankzij jullie een superstart heeft gehad!

We hebben een leuke verjaardagkaart gehad van zusje Joy vanuit het Zeeuwse, mooi gemaakt hoor Willeke! Ook andere familieleden van het nest hebben leuke reacties gestuurd. Ik vind het super dat we zo onderling nog wel eens contact hebben!

8 januari 2012

Onze website is een feit…….hij is vanaf heden in de lucht. Nog niet helemaal af maar dat hopen we komende weken op orde te krijgen.


1 januari 2012

Allereerst een ieder een gelukkig, gezond en gezellig 2012! Vanmiddag zijn we weer naar Tylon geweest, lekker even gezellig bij de familie Riegman. Het zijn van de heerlijke lieve gezellige mensen, we voelen ons er enorm welkom! Na een bakkie koffie hebben we Finta en Tylon weer bij elkaar gelaten…… en in een paar minuten stonden ze weer gekoppeld. Deze keer langer dan gister ruim 25 minuten. Nu maar afwachten de dekkingen waren super! Moe maar zeer voldaan zijn we weer naar huis gegaan! Spannende tijden komen eraan!

==========================================================

31 december 2011

Vandaag is het gelukt, Tylon en Finta zijn een bijna 20 minuten 1 geweest een goede dekking dus, nu weer onderweg naar huis en morgen gaan we nog even een gelukkig nieuwjaar wensen bij die mooie vent. Wie weet nog meer vuurwerk……. Nu even lekker oud en nieuw vieren.


30 december 2011

Eindelijk na 5 keer progesteron prikken is Finta op een waarde van 9.3 en hebben we het advies gekregen om de reu te gaan bezoeken. We zijn die dag al naar de reu Tylon gegaan. Ze vonden elkaar erg leuk, maar tot een dekking is het deze dag helaas niet gekomen.


23 december 2011

De ogen van Finta laten controleren op cataract, haar oude uitslag liep tot januari 2012. Voor alle zekerheid toch maar voor de dekking en gechekt. Alles was weer goed.


17 december 2011

Finta is loops geworden, nu komt er een spannende tijd voor ons en Finta aan.


4 december 2011

We hebben besloten om na 3 jaar proberen om Jemba drachtig te krijgen, nu maar verder te gaan met onze Finta. Haar eerste volgende loopsheid zullen we haar laten dekken. Onze voorkeur gaat uit naar dezelfde reu als die wij voor onze Jemba hadden. Een hele lieve vent, met goede jachtpassie. We willen graag zelf een hondje uit deze combinatie aanhouden.


17 november 2011

Uitslag ontvangen van de HD/ED foto's van Finta. HD A en ED vrij. Helemaal TOP! Wat zijn wij weer blij.


19 oktober 2011

Foto's van de heupen van Finta gemaakt. De HD/ED foto's zagen er goed uit, nu maar afwachten op de uitslag van Raad van Beheer.


2 oktober 2011

Kennelnaam aangevraagd River Forlands, nu maar hopen dat de aanvraag op tijd wordt goedgekeurd.